Les utilitats amagades de WhatsApp

En les últimes setmanes hem vist com la companyia de missatgeria més famosa del món ha llançat una sèrie de novetats amb la intenció de modernitzar-se. Sens dubte un gran avenç per a ells, però, estàvem preparats els usuaris de Whatsapp?

Amb tants canvis soferts i noves eines incorporades és fàcil naufragar en un món virtual tot just conegut per nosaltres.

La majoria utilitza WhatsApp per enviar missatges de forma ràpida, sigui a una persona o varies en un mateix grup, sense anar més a enllà del que aquesta aplicació pot oferir-te. Però aquesta eina guarda múltiples possibilitats que segurament desconeixes. Avui anem a explicar-te totes les utilitats que WhatsApp té per a tu perquè puguis treure-li el partit més gran possible.

1- Tria el format del teu text.

A través de l’aplicació, pots escriure els missatges en negreta, cursiva o ratllar alguna paraula. Per això no tens més que utilitzar els caràcters especials per donar-li la forma que vulguis.
Per posar paraules en negreta, utilitza els asteriscs al principi i al final de la paraula o frase que vulguis ressaltar: *negreta*
Per posar paraules en cursiva, utilitza el guió baix de la mateixa manera que l’anterior: _cursiva_
Per ratllar alguna paraula utilitza les signes ~ abans i després: ~ratllar~.

 

1

 

2- Guardar a favorits frases d’alguna conversa.

Per guardar un missatge, enllaç, foto o número de telèfon perquè el tinguis guardat sense risc a què se t’oblidi o es perdi en la conversa, mantingues premut el text en qüestió i pressiona l’estrelleta. El missatge se’t guardarà a “Missatges marcats” a què podràs accedir a través del menú de configuració.

 

23

3- Cancel·lo un missatge de veu.

Penedir-se d’un missatge de veu i evitar que arribi al seu destinatari és possible amb tan sols un moviment de dit. Si llisca el dit cap a l’esquerra el missatge, no es gravarà ni enviarà.

4- Mirar els detalls dels teus missatges.

Pots veure si el destinatari ha rebut i llegit el teu missatge d’una forma ràpida i senzilla. Només has de prémer sobre el teu missatge i selecciona el botó d’informació ubicat a la part superior de la pantalla. Si ets usuari de Iphone, llisca la pantalla cap a l’esquerra per conèixer aquestes dades.

  4

5- Silenciar una conversa.

Tens un grup de Whatsapp que no para d’enviar missatges? Et molesta però no vols abandonar el grup? No et preocupis. L’aplicació et dóna l’opció de silenciar-durant determinat temps. A la part superior dreta d’una conversa se’t desplegarà un menú. Prem silenciar i selecciona l’opció de temps que millor et convingui. WhatsApp et permet silenciar la conversa durant 8 hores, 1 setmana o 1 any.

 

56

6- Crear accessos directes per a determinats xats.

Si parles xateges més amb uns amics que amb altres, pots crear un accés directe per a la pantalla d’inici del teu telèfon. Per a això, desplega el menú d’ajustos de la conversa que vulguis, selecciona més i crear accés directe. Ara tindràs la icona de la conversa al telèfon i podràs accedir-hi sense necessitat d’entrar en l’aplicació.

 

7WhatsApp Image 2017-04-09 at 22.35.58 (6)

7- Evita que vegin quan vas utilitzar Whastapp per última vegada.

Pots evitar que la resta d’usuaris vegin quan vas estar actiu per última vegada a través de Configuració>Compte>Privadesa>Darrera conexió. Pots triar entre Tots, Els meus contactes o Ningú.

  8

8- Inhabilita la confirmació de lectura.

Si un cop inhabilitada la funció anterior vols que tampoc se sàpiga que has llegit els missatges que t’han enviat. Pots fer-ho en Ajustaments>Compte>Privadesa>i desactivar la pestanya “Confirmacions de lectura”. En desactivar aquesta opció, tu tampoc podràs veure si els altres han llegit els teus missatges.

9- Enviar el mateix missatge en diferents xats.

Per enviar un missatge a diverses persones n’hi ha prou que entris al menú principal i premis a “Nova Difusió”. Aquí podràs triar els destinataris als quals se’ls enviarà el missatge.

 

   910

10- Canviar la mida de la lletra.

Et sembla petita la lletra dels xats? No hi ha problema! Pots engrandir mitjançant Configuració>Xat>Mida de font i triar entre petit, mitjà o gran.

 

 11

11- Enviar una conversa per correu electrònic.

Pots enviar una conversa en particular a través del teu correu electrònic des del menú ubicat dins d’una conversa. Cal prémer a enviar xat per correu i tria si vols o no adjuntar els arxius d’aquesta conversa.

 

 12

12- Vídeos o fotos per defecte.

Si el teu telèfon s’omple de fotos i vídeos de tots els xats de WhatsApp, pots evitar inhabilitant l’opció “Guardar arxius”. En el cas dels Iphone, aquesta funció pots trobar-la a Configuració>Xats i desactivant la pestanya.

13- Personalitza les notificacions de els teus xats.

Dóna-li un to diferent a cada un dels teus xats per saber qui t’ha escrit quan t’arribi una notificació. Al menú de la dreta de cada conversa, veu a veure contacte, notificacions personalitzades.

   131415

14- Whatsapp al teu ordinador.

Utilitzar el Whatsapp al teu ordinador pot resultar molt útil, ja que pots estar atenent els missatges alhora que treballes o navegues per Internet sense necessitat de tenir el telèfon a mà. Per fer-ho, has d’acudir a la pàgina web i escanejar el codi QR que t’apareixerà a la pantalla.

 

16

 

Com veus, hi ha múltiples d’utilitats que pots utilitzar per treure més partit a l’aplicació. Ara toca posar-les en pràctica per convertir-te en un autèntic professional del WhatsApp.

5/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.