L’Albiol recupera el Via Crucis de Divendres Sant pel camí de ronda i pel d’accés al Castell

El Via Crucis de Divendres Sant de l’Albiol, que tradicionalment s’havia celebrat en aquest petit municipi però que durant uns anys va deixar de fer-se, s’ha recuperat i s’ha reconvertit en un senzill però sentit recorregut pel camí d’accés al Castell i pel camí de ronda que l’envolta fins a completar les quinze estacions de la Passió. El Via Crucis és organitzat per alguns seglars d’aquest municipi que s’han fixat com a objectiu el manteniment d’aquesta tradició i compta, des d’aquest mandat municipal, amb el suport actiu i decidit de l’Ajuntament de l’Albiol.  

 

El progressiu despoblament del nucli de l’Albiol va ser un dels motius que va motivar la pèrdua d’aquesta i d’altres tradicions, que poc a poc s’estan recuperant amb l’objectiu que el municipi mantingui vives les seves senyes d’identitat, una de les quals és la recuperació de la Setmana Santa. En aquest sentit és remarcable que la celebració de Diumenge de Rams ha comptat amb la participació d’una quarantena de veïns del municipi.

 

Pel que fa a Divendres Sant, les quinze estacions que formen el recorregut del Via Crucis es senyalitzen amb unes teules pintades amb una creu i amb el número romà corresponent a cada estació. El Via Crucis, si el temps ho permet, es fa per l’exterior del Castell i pel camí de ronda que l’envolta. En cas de pluja o mal temps, la commemoració es fa per l’interior de l’església de Sant Miquel de l’Albiol.

 

La iniciativa per recuperar el Via Crucis va sortir de Paco Esquerdo i de la seva família, conjuntament amb el veïns de l’Albiol Joan Isern i Joan Foguet, bons coneixedors de les tradicions albiolenques. Esquerdo, tot i no ser de l’Albiol, manté molts lligams amb aquest municipi, on hi estiueja i hi passa els caps de setmana des que era petit.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.