“El vermut viu un moment d’esplendor” amb Joan Tàpies

Aquest recentment estrenat 2016 portarà a la ciutat de Reus un nou esdeveniment: Expo Vermut, la fira internacional del ver- mut que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de setembre. Parlem amb Joan Tàpies, el seu organitzador, sobre el certamen…

En què consisteix Expo Vermut?
La idea és fer la primera fira internacional del vermut. El vermut s’ha exposat en diver- ses fires però sempre han estat generals, de vi o d’alimentació, però mai una fira exclusiva de vermut. Serà la primera i el millor lloc per fer-la és Reus.

Quina és la procedència dels vermuts que es podran degustar a la fira?
Vindran marques de l’estranger. Dues de França, una d’Alemanya i dues d’Itàlia tenen representació assegurada. Segurament també alguna de Gran Betranya. És tot el que podem avançar de moment.

Com es desenvoluparà?
Es farà a la plaça de la Llibertat, a l’estil de la ja consolidada Reus viu el vi. El sistema és semblant: amb entrada lliure i amb la venda d’uns tickets que es podran canviar per consumicions de vermut i d’aperitius. A la fira també hi haurà presència de professionals de l’aperitiu: patates, snacks, etc… amb un percentatge inferior però que considerem que va relacionat amb el món del vermut.

En què es diferencia de la Reus viu el vi que menciones?
La diferència, a part del seu caire internacional, és que també serà professional, és a dir
tindrà uns horaris determinats al matí de divendres i dissabte (la fira se celebra de divendres a diumenge) en que vindran professionals de l’hosteleria, distribució i restauració que podran negociar amb les expositors.

Quina ha estat la resposta de les marques davant la iniciativa?
El vermut viu un moment d’esplendor. La resposta ha estat molt bona. Les marques de Reus i de Catalunya ho troben perfecte ja que Reus es considera el bressol del vermut a l’Estat. La sorpresa ha estat a nivell internacional. A vegades no som conscients que el nom de Vermut de Reus ha travessat fronteres que nosaltres no coneixem. Les marques internacionals han tingut una gran rebuda pel projecte i per la seva ubicació.

I respecte a l’aperitiu?
L’aperitiu és de Catalunya i de la resta de l’Estat. La seva presència serà reduïda d’un 20-30% de la totalitat dels estands. Tenim espai per aproximadament 50 estands però la seva distribució encara està per determinar ja que hi ha marques que probablement n’ocuparan més d’un.

Serà una fira anual?
La voluntat és que sigui una fira anual. Esperem que sigui un èxit i les nostres expectatives són bones. S’ha de fer una valoració d’aquesta primera edició, ja que és una cosa totalment nova, i després ja es veurà.

L’Expo Vermut tindrà activitats paral·leles?
Hi haurà un escenari al fons del recinte en que s’hi representaran monòlegs al voltant del vermut, actuacions musicals, de diferents formacions i estils, i algun espectacle de màgia. També hi haurà sessions de tastos de vermuts. No es tracta únicament de passejar i tastar vermuts i/o aperitius sino que durant tot l’horari de la fira es puguin gaudir d’altres activitats.

Quin serà el seu horari?
A primera hora del matí hi haurà un parell d’hores que estaran dedicades als professionals i s’obrirà al públic a l’hora del vermut, és a dir a partir de les 12 h. Al migdia no tancarà i romandrà oberta fins a les 23 h.

Què diries a la gent de Reus per convidar-la a assistir-hi?
La gent de Reus entèn molt de vermut perquè tenim el millor del món. Té el paladar molt ben acostumat i ara tindrà l’oportunitat de tastar vermuts d’arreu de l’Estat i d’Europa. Crec que és una oportunitat molt interessant ja que el vermut d’un país a l’altre varia molt. És interessant venir perquè hi podràs trobar vermuts que al dia a dia és molt difícil que els puguis tastar.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.