Visites guiades per descobrir aquest estiu el patrimoni local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

patrimoni local de Vandellòs

A l’hospital gòtic, al Poblat HIFRENSA, a les fortificacions de la Guerra Civil i al Molí de l’Oli

 La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ofereix aquest estiu un seguit de visites guiades al patrimoni local: a l’Hospital de l’Infant Pere del segle XIV, a les fortificacions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer, al Poblat HIFRENSA de l’Hospitalet i al Molí de l’Oli de Vandellòs.

L’oferta d’activitats està adreçada tant a adults com a infants i té com a objectiu donar a conèixer d’una manera lúdica i activa els béns patrimonials principals del municipi. Així doncs, del 30 de juny al 9 de setembre, es podran fer excursions per veure les restes fortificades de la Guerra Civil a Cala d’Oques o el polvorí de Letícia i les bateries de Pitrassa; passejar pel poblat HIFRENSA, darrera colònia industrial de Catalunya i exemple important de l’obra del cèlebre arquitecte racionalista Antonio Bonet Castellana; visitar l’hospital fortificat al Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, origen de la vila actual de l’Hospitalet de l’Infant; i fer un tast d’oli i un taller d’olis aromàtics al Centre d’interpretació de l’oli (Molí de Vandellòs). Més informació i reserves de les visites a: www.culturaalabast.cat

Del 30 de juny al 9 de setembre, a més, a la façana de l’antic hospital s’hi projectarà el mapping, l’espectacle audiovisual en 3D, amb música, efectes sonors i de moviment, en què s’explica la història d’aquest territori i de la construcció i remodelació de l’edifici medieval. En concret, els dissabtes i diumenges, a les 22 i a les 22.30 h.

El Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer

A l’hospital gòtic, fundat per l’Infant Pere d’Aragó i d’Anjou l’any 1344 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), s’hi han programat tres tipus de visites: unes adreçades al públic general; unes dirigides a les famílies, pensades perquè els pares i els fills aprenguin jugant, d’una manera divertida, amb explicacions adaptades a l’edat dels nens i nenes i mitjançant una gimcana; i unes nocturnes, que inclouen un tast de vins locals al pas de ronda de l’Hospital. En cadascuna d’aquestes visites s’hi mostrarà el Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, l’espai museogràfic, situat dins dels murs de l’antic hospital fortalesa; i també el mirador de la torre sud-oest.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.