Xavier Llastarri, ‘l’únic objectiu del C.F. Reus Deportiu és salvar-se i mantenir la categoria’

Aquest 2016 el C.F. Reus Deportiu va aconseguir per primer cop a l’ascens a la Segona Divisió A. El seu inici a la Liga 123 ha estat molt positiu; convertint-se en la revel·lació de la categoria. Parl lem amb el seu president, Xavier Llastarri, sobre aquest moment històric.
L’any més important de la a història del club… Sense cap dubte. En 107 anys d’història han passat moltes coses però res com el fet de militar aquesta temporada a la segona divisió, la Liga 123. És una temporada històrica pel CF Reus Deportiu i per a la ciutat.

Com s’ha adaptat el club a nivell d’estructura i a nivell esportiu?

Lògicament hem hagut de fer molts canvis. Hem hagut d’adequar diverses àrees: l’administrativa, la de merchandising , la comercial, esportiva, medicina… S’han hagut d’incorporar com a mínim una persona per àrea ja que això és un altre nivell: hi ha exigència per a tots els membres del club. A més La Liga porta un control bimensual exhaustiu dels comtpes i del pressupost. Hem fet un gran esforç per poder-hi respondre. A nivell esportiu s’ha de destacar l’excel·lent tasca del nostre director esportiu, Sergi Parés, amb el pressupost que tenim, un dels més baixos de la categoria. S’ha quedat més del 50% de la plantilla que va aconseguir l’ascens i el Sergi ha encertat al 100% amb els fitxatges. És molt difícil per un equip nou a la categoria però els que han vingut s’han adaptat molt bé i la mostra és l’espetarrant arrencada a la lliga.

I l’afició?

Espectacular. Des dels abonats fins als seguidors de Reus, i la comarca, crec que demanavem poder veure el futbol d’aquesta categoria. L’any passat ja es notava i aquesta temporada s’han bolcat totalment amb l’equip. Ara venen 4.000 persones al camp, fa anys era impensable que hi hagués aquesta comunió entre afició i jugadors. Estem encantats amb ells i els hem d’agraïr que siguin el jugador número 12 perquè l’equip tiri endavant.

Fins fa poc Reus era una ciutat d’hoquei, ara és una ciutat de futbol?

No sé si hi ha hagut el canvi. Reus és una ciutat de més de 100.000 habitants i jo crec que hi ha esport per a tots: hoquei, futbol, bàsquet, natació… El que està clar és que Reus de tota la vida ha estat una ciutat d’hoquei, això és indiscutible. Potser el futbol ha estat l’últim en crèixer i es nota una mica més. L’estrena a la categoria ha estat excel·lent… El bon començament ha estat molt important per a tots: pel club, per la ciutat, pels seguidors i especialment pels jugadors, que s’han adonat que et pot guanyar a qualsevol. La categoria és molt igualada i els partits es decideixen per detalls. La temporada és molt llarga i quan s’ha d’arribar viu és a finals d’abril quan queden aquells 10-12 partits vitals.

El Reus Deportiu és l’equip revelació?

Avui dia sí. Però això no ens ho podem creure: això no vol dir res. Ens està molt bé però aquesta afirmació per a l’objectiu del club no té massa transcendència.

Quin és  aquest objectiu?

L’únic objectiu del Reus Deportiu aquesta temporada és salvar-se i mantenir la categoria. Si ho aconseguim podrem fer una valoració d’èxit total. De moment anem bé… Sí però això no és matemàtic. Tots els equips veterans de la categoria ja m’han avisat que la segona volta serà un altre món. Els punts que tenim ja els tenim, però serà difícil. S’ha d’anar pas a pas.

Quin missatge donaria a l’afició de cara al 2017?

La gent s’ha de mentalitzar que totes les persones que som al club farem l’impossible per mantenir la categoria i no serà fàcil. Que es preparin per patir i quan arribin els mals moments, que segur que vindran, és quan més han de cuidar l’equip. Estem fent història i hem treballat tots moltíssim per ser aquí. Els demanaria suport incondicional fins al final.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.