Cambrils celebra un concert d’homenatge a les víctimes del temporal de 1911

El tenor Carlos Ivan Borràs oferirà un concert en homenatge a les víctimes del temporal de 1911 el proper divendres 3 de març a  les 20 hores a l’església de Sant Pere. L’entrada es pagarà quan acabi l’espectacle, amb la fórmula de taquilla inversa, i es destinarà a l’associació Swim for ELA per recaptar fons per a la investigació i el suport a les persones afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa.

Del 31 de gener al 3 de febrer del 1911 un fort temporal va afectar tràgicament les costes catalanes i valencianes i més de 140 mariners van perdre la vida. Cambrils va ser un dels municipis que més van patir el temporal amb la mort de 15 mariners i nombroses embarcacions. Entre els que van sobreviure per haver-se quedat a terra aquella luctuosa jornada, estava el cambrilenc Augusto Borràs Fortuny, avi del tenor. L’any  2011, amb motiu del centenari, es van organitzar diversos actes de record i una exposició per explicar l’abast i les conseqüències de la tragèdia.

El tenor i mestre de cant Carlos Ivan Borràs té una llarga trajectòria en grans teatres d’Europa i Nord-Amèrica i una àmplia formació al costat dels millors intèrprets del món de l’òpera, com ho avalen els diferents premis i reconeixements obtinguts en múltiples concursos internacionals de cant.

Entre els referents més rellevants que han contribuït a la seva formació i perfeccionament en el dur i competitiu món de la lírica, hi ha el mestre Puig, el tenor Eduardo Giménez, la mezzosoprano Bianca Berini, el tenor Pedro Lavirgen, Luis Andreu (baríton, agent i director general del Gran Teatre del Liceu i Teatre de la Maestranza de Sevilla), a més de masterclasses i lliçons particulars amb el tenor Jaume Aragall.

També ha rebut lliçons personals del Tenor Gianni Raimondi i consells i elogis de Giuseppe di Stefano, Mirella Freni, Franco Corelli, Luciano Pavarotti o Carlo Bergonzi. El 1997 va actuar al festival de Música del Parc Samà.

A la Gala Lírica del dia 3, l’acompanyaran el mestre pianista Miquel Ortega, la soprano Laura del Moral i el baríton Guillermo Orozco. La temàtica del concert estarà molt vinculada al mar, amb la interpretació de diferents Havaneres, dues Zarzuelas , un poema musicat de García Lorca i diferents temes del cinema obra d’Ennio Morricone i el seu fill Andrea Morricone com per exemple el de Cinema Paradiso.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.