Els Campionats de Catalunya Absoluts de Ball Esportiu, a Reus el 20 i 21 de maig

Reus acull els dies 20 i 21 de maig els Campionats de Catalunya Absoluts de Ball Esportiu, una competició que portarà a la ciutat unes 250 parelles participants, d’una vintena de clubs de ball esportiu, a les quals cal sumar-hi l’alta presència de públic assistent. El últims Campionats de Catalunya es van celebrar a Llinars del Vallès, amb una entrada de més de 500 persones de públic.

Durant aquest cap de setmana es portaran a terme al pavelló olímpic de Reus següents competicions: el XIII Campionat de Catalunya Absolut (Estàndards i Llatins), el IX Campionat de Catalunya Wheelchair Combi Latin, el V Campionat de Catalunya Diversitat funcional Down, la X Copa Catalana, la X Copa Federació, i la II Open Catalunya Ball Sincronitzat.

El ball esportiu comprèn formes evolucionades de ball que tenen una tècnica tipificada i amb unes característiques que el fan singular: unes peculiars característiques plàstiques i estètiques; i es practica en parella, individual o en grup, etc.

La modalitat reconeguda pel Consejo Superior de Deportes com a esport, a l’abril del 2006, ha estat la de Ball Esportiu i de Competició, en la que tenen cabuda diferents disciplines de ball, en les seves dues vessants de competició i social; i practicades de forma individual, en parella o en grup o qualsevol d’aquestes per a persones amb diversitat funcional. Actualment les disciplines que estan estructurades dins la FCBE són: Estil internacional, Line Dance, Hip- Hop, Cheerleading, Ball sincronitzat, Weelchair, Diversitat funcional (Down).

La FCBE és la Federació Catalana de Ball Esportiu, organisme regulador i promotor del ball esportiu a Catalunya, creada a Barcelona el 13 de setembre del 2007, essent la primera federació de ball esportiu constituïda arreu de l’estat espanyol.

SONY DSC
SONY DSC
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.