La conquesta de la Lluna per Paco Llevat

L’any 1969 l’home va arribar a la lluna. Varen ser els americans a bord d’una càpsula, l’Apolo XI, impulsada pel coet Saturn V, i dos astronautes, Amstrong i Aldring, trepitjaren per primera vegada el nostre satèl·lit, mentre el tercer, Collins, es quedava en el mòdul que els recolliria per tornar a la terra.

Sembla ser que la NASA (l’agencia espacial americana) havia creat a l’estat de Nevada, una espècie de parc semblant a la superfície lunar, on si entrenaven les tripulacions espacials, i un bon dia, toparen de front amb un vell indi d’una tribu quasi exterminada que caminava despistat per la zona.

El vell indi els preguntà que hi feien per aquells varals, i els astronautes li digueren que estaven entrenant-se per anar a la lluna. Llavors, el vell indi, els digué que quan hi arribessin i es trobessin de cara amb els habitants del satèl·lit, els donessin un missatge. Els astronautes digueren que si, i llavors el vell indi, els digué una frase en un dialecte indi totalment desconegut, i els demanà que se l’aprenguessin de memòria. Els astronautes així ho feren, però preguntaren al vell indi que volia dir la frase apressa, i el vell indi els contestà que això no podia dir-ho, i que només era una espècie de salutació molt antiga i secreta de la seva tribu, que des de feia molts segles feien als habitants de la lluna, en les nits de lluna plena i amb qui compartien els mateixos esperits celestials.

Quan els astronautes arribaren a la caserna, cercaren algú que coneixes l’idioma del vell indi, i finalment el trobarem al cap de molts dies de recerca. Li explicaren la trobada amb el vell indi, i li repetiren la frase apressa, i el que coneixia l’idioma indi i feia de traductor, l’escoltà, i després d’una bona estona de riure, la traduí de la següent forma: “No us creieu res del que us diguin aquests paios: només us volen fotre els vostre territori”. Què en penseu?

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.