El control parental a Internet: una gran preocupació per pares amb grans opcions per solventar-la

control-parental-internet

Les eines i aplicacions de control parental a Internet ens poden ajudar a protegir als menors

  • Una quarta part dels nens de 5 anys tenen Internet a la seva habitació i un de cada tres de 8 anys té telèfon mòbil.
  • Un de cada tres adolescents, d’entre 12 i 18 anys d’edat, que naveguen a internet, assegura haver publicat fotos seves en “poses provocatives“.

Per Be Marketing

La importància de prevenir als més indefensos de la casa dels mals externs és una preocupació latent en cadascuna de les famílies. Encara que resulti impossible protegir-los de tot el que passa al món, hi ha assumptes amb els quals podem lluitar, almenys des de la nostra llar.

Un adequat control parental pot ser molt útil i necessari per vigilar als més petits quan accedeixin als dispositius.

L’ús dels ordinadors i altres dispositius mòbils poden comportar múltiples conseqüències a les quals els nostres fills estan contínuament exposats. Molts pares poden pensar que la solució és impedir que els nens es connectin a la xarxa. Res més lluny de la realitat. Un adequat control parental pot ser molt útil i necessari per vigilar als més petits quan accedeixin als dispositius. Hi ha moltes eines dedicades a controlar el que els teus fills fan i veuen en Internet, però l’elecció entre una i altra dependrà de l’edat del nen i de les nostres necessitats.

Conèixer les principals àrees en què treballen aquest tipus d’aplicacions és primordial per trobar l’adequada entre totes les que s’ofereixen en el mercat.

Filtració de continguts

Probablement aquesta sigui una de les característiques bàsiques que tota aplicació de control parental ha de tenir. És molt important controlar els continguts que els nostres fills consumeixen a través de la xarxa. Una molt bona opció és vetar aquestes pàgines perquè no puguin tenir accés.

Hi ha moltes tècniques de filtratge de contingut:

1. Per llistes: S’afegeixen les pàgines que vulguem prohibir al nen perquè es bloquegin en intentar accedir-hi. També podrem bloquejar totes aquelles que no estiguin a la llista blanca, però haurem d’anar afegint manualment aquelles pàgines quan el nen ens demani alguna diferent.

2. Per categoria: A través d’una llista de categories que inclou l’aplicació, podrem bloquejar aquells continguts que no volem que els nostres fills vegin. D’aquesta manera, els nostres fills no podran accedir a les pàgines que es trobin catalogades dins el grup que hem restringit.

3. Per paraula clau: L’eina analitza l’URL i quan detecta una paraula clau, que anteriorment l’haurem classificat com a tal, bloquejarà el contingut. El problema d’això és que cal incorporar-la en diversos idiomes perquè resulti totalment eficaç i que, a vegades, es vetaran continguts apropiats on s’utilitzi aquesta paraula en un context adequat.

4. Per imatges: També hi ha l’opció de filtrar els continguts analitzant la imatge i buscant característiques similars a la pornografia.

Internet i xarxes socials

Algunes de les aplicacions de control parental ofereixen serveis amb els quals podem conèixer que pàgines visiten els nostres fills, quant de temps passen en elles i, fins i tot, saber quins fitxers han obert tant des de la web com des del disc local.

Aquesta és una forma molt eficaç de conèixer el que els fills fan a la web i amb qui tenen contacte, ja que també permet el bloqueig a les xarxes socials o rebre un informe periòdic sobre la seva activitat en aquestes xarxes.

Bloqueig d’aplicacions

Moltes eines permeten bloquejar els jocs i altres aplicacions indefinidament o mitjançant un sistema de classificació per edats, de manera que el nen amb una edat inferior a un rang determinat no podrà accedir-hi.

D’aquesta manera, impedim que el menys accedeixi a jocs violents o inadequats i a altres aplicacions que puguin provocar algun problema en la seva integritat física o moral (com el skype) o en la nostra targeta de crèdit (com a Google Play).

Smart ApplockControl de temps

Temps d’estudi, de jugar al carrer o amb la família són summament necessaris per al bon creixement i educació dels fills, però internet no ens ho està posant fàcil. El que poden veure els nens o amb qui puguin contactar és tan important com el temps que passen navegant a la xarxa.

Una manera de controlar l’ús abusiu dels dispositius és bloquejar a determinades hores el seu funcionament. D’aquesta manera, ens assegurem que els petits compleixin amb les nostres regles.

Geolocalització

Hi ha altres eines de control parental que, a més d’oferir tot el vist anteriorment, poden indicar-nos la ubicació de l’infant i, fins i tot, el camí que ha seguit per arribar a aquest punt. A més, podem indicar-li que llocs no volem que traspassin i, si ho fan, se’ns enviarà una notificació.

GeolocalitzacióCom podem veure, hi ha moltes característiques a tenir en compte a l’hora de triar una bona aplicació de control parental. Segons l’edat del teu fill o les necessitats que vols cobrir pots decantar-te per una o altra. Si ja saps què és el que necessites, aquí pots veure una llista de les millors eines de control parental que pots instal·lar en els teus dispositius.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.