‘El nostre objectiu és rejovenir i enfortir la massa social d’El Círcol’

‘El nostre objectiu és rejovenir i enfortir la massa social d’El Círcol’

Patrícia Terradellas

Parlem amb Patrícia Terradellas, la nova presidenta d’El Círcol de Reus. La primera dona que ocupa aquest càrrec en els 165 anys d’història de l’entitat.

Com arribes a la presidència?

Vaig començar ara fa quatre anys en la junta de l’anterior president, el Pepe Jofré. Em va fer molta il·lusió forma part de la junta ja que no hi havia hagut mai cap dona i hi vaig entrar amb moltes ganes. Vaig tenir la gran sort que m’oferís dur la secció de les conferències, una secció molt important i molt viva i em va fer conèixer El Círcol des de les estranyes i també com es projecta cap a fora i quin reconeixement té a nivell de país. Això va fer que m’estimés El Círcol d’una altra manera. I quan el Pepe va anunciar que no es tornava a presentar li vaig comentar que em feia il·lusió el projecte, vaig comentar a un grup de persones si estaven disposades a acompanyar-me, perquè l’equip és molt important; em van acompanyar, em van fer confiança i aquí estem.

Tens més pressió pel fet de ser la primera presidenta de la història de l’entitat?

El fet de ser la primera dona a la junta es va portar amb una mica de pressió perquè em venien a veure socis i em deien ‘Patrícia fes-ho bé, fes-nos quedar bé’, com una necessitat de demostrar que les dones també podíem fer les coses bé dins d’una societat com El Círcol. Ara ha fluït d’una manera molt natural sense cap pressió pel fet de ser dona. Hi va haver més interrogants i expectatives amb l’entrada de la primera dona a la junta que no pas amb la de la primera presidenta.

Arribes en el pitjor moment donada la situació actual?

Quan hi ha il·lusió mai és el pitjor moment. Si tens ganes d’embarcar-te en un projecte i estàs disposat a treballar-hi amb esforç i il·lusió crec mai és el pitjor moment. Els moments són els que són, ens ha tocat viure aquest.

El fet de pertànyer a l’anterior junta indica que la línia serà continuïsta?

El Círcol és una entitat cultural i recreativa amb 165 anys d’història. Si hem arribat aquí és perquè els seus valors fundacionals han continuat donant servei a la seva massa social i també al moment social i cultural que s’ha viscut en cada època. Però un cop tenim les arrels ben assentades hem de donar resposta a nous models socials ja que la societat del segle XXI no és la del XIX. No és una junta continuïsta tot i que no reneguem del passat.

Quins són els objectius d’aquesta legislatura?

El principal és rejovenir la massa social d’El Círcol, tot i que tinc molt clar que és difícil d’aconseguir, si l’aconseguim a quatre anys vista podrem dir que haurem estat una junta innovadora. I l’altre és que el soci sigui més protagonista de la vida d’El Círcol. Nosaltres fem activitats però pensem que en podem fer moltes més. Volem generar unes activitats més dinàmiques que sorgeixin de la pròpia demanda dels socis. Aquests són els dos eixos: enfortit i rejovenir la nostra massa social.

Què diries al socis en aquesta nova etapa?

Que confiem molt en ells i que esperem que ens ajudin, presentant-nos iniciatives i sent molt sincers amb nosaltres; dient-nos què és el que volen i què és el que esperen d’El Círcol perquè nosaltres estem disposats a fer mans i mànigues per complir amb aquestes expectatives.

I a la gent que encara no coneix El Círcol?

Que l’han de conèixer. Volem fer més visites guiades perquè se’ns conegui.

Crec que hi ha un determinat perfil de gent de Reus que coneix molt bé El Círcol i, en canvi, un altre que no ha pujat mai. No han de tenir por de pujar l’ascensor, estarem encantats d’obrir-los la porta.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.