El documental “Ferms davant l’atac nazi” s’estrena a Cambrils

inauguraciodocumental

L’acte, que va generar una gran expectació, estava organitzat pel Cercle Europeu d’Antics Deportats i Internats Testimonis de Jehovà

 Més de 160 persones van omplir ahir el Casal Municipal per assistir a la inauguració a Cambrils del documental “Ferms davant l’atac nazi 1933-1945” impulsat pel Cercle Europeu d’Antics Deportats i Internats Testimonis de Jehovà.

Aquesta primera projecció va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell; el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas, i el director apoderat per Catalunya del Cercle, Josep Morell.

L’alcaldessa de Cambrils va insistir en la importància del documental per no oblidar l’horror de l’holocaust i alertar sobre les conseqüències que comporten les ideologies fonamentades en l’odi, la discriminació i la intolerància per tal de no reincidir-hi. “Actes com aquests adquireixen més importància davant de manifestacions d’intolerància que de forma progressiva es manifesten contra determinades minories”, va afirmar.

La projecció estarà disponible per a tot el públic a partir d’avui fins divendres de 16 a 21 hores al Centre Cultural (carrer Sant Plàcid, 5) de Cambrils. Les sessions, amb entrada lliure, seran a les hores en punt (16h, 17h, 18h 19h i 20h) i la última serà seguida d’un col·loqui. A més, els visitants trobaran la sala ambientada amb una col·lecció de panells i vitrines amb contingut històric i fins i tot la reproducció d’una llitera com la dels camps on mal dormien 9 o més persones.

El documental, d’una durada de 30 minuts, descriu des d’una perspectiva històrica com el col·lectiu dels antigament denominats Bibelforshcer van ser perseguit brutalment pel nazisme. L’objectiu és mantenir viva la memòria d’uns fets que haurien de ser irrepetibles i fomentar una escala de valors que, més enllà de la tolerància, es fonamentin en el respecte a tothom. El documental ha tingut el reconeixement de diverses institucions europees vinculades a la memòria històrica.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.