Final d’estiu trepidant a la Conca de Barberà

L’estiu d’aquest any serà recordat com el primer, després de la Covid-19, on la població ha recuperat les places i carrers per poder participar en les diverses activitats gastronòmiques, lúdiques, culturals i musicals dirigides als joves que han organitzat els ajuntaments, les entitats juvenils i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.

L’oferta juvenil va començar amb tres opcions formatives ja realitzades en els anys anteriors, a Sarral l’última setmana de juny arrencava el curs de Premonitors que aquest any arribava fins als 21 inscrits, al mateix temps Sarral i Santa Coloma de Queralt organitzaven un camp de treball a cada municipi i s’organitzaven dos casals d’estius, un a Santa Coloma de Queralt i un a Montblanc, aquest últim va ser anul·lat per falta d’inscrits.

Al mes de juliol, el FestaLaTeva de Montblanc i la setmana jove de Vilaverd donaven el tret de sortida a les diferents setmanes joves de les poblacions de la Conca, el mes acabava amb el Faistiu de l’Espluga de Francolí.

L’agost arrencava amb força amb tres setmanes joves; la setmana de la joventut de Vimbodí i Poblet, la Flautada de Vilanova de Prades i la setmana de la joventut de Solivella i la tercera setmana del mateix mes vivíem les setmanes joves de Barberà de la Conca, de Blancafort i de Sarral. El dilluns 22 Vallclara, amb l’estiu tota cuca viu, arrancava l’última setmana jove de l’estiu.

Altres municipis com les Piles, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt i Santa Coloma de Queralt han dut a terme activitats puntuals dedicades al jovent com la pastanaga assassina, piscina nocturna, taller de cap grossos, sopar jove i espectacles musicals.

Al llarg de l’estiu, l’Oficina jove ha cedit material com el joc de l’Oca de la Conca, els jocs tradicionals, l’altaveu o la carpa a ajuntaments i entitats. Al mateix temps ha seguit aportant als diversos municipis l’activitat Stop Barreres, amb la col·laboració de M. Lorca que compartia la seva experiència i, posteriorment els assistents podien participar en una dinàmica on vivien situacions de la vida quotidiana sense gaudir del sentit de la vista, i així detectar les diferents barreres arquitectòniques i les dificultats que en sorgien. Altres activitats com el concurs d’apilar caixes i el parc mòbil de bicicletes també s’han realitzat en diferents municipis de la Conca de Barberà.

Totes les activitats han comptat amb el suport de la Direcció General de Joventut.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.