L’entorn digital, una peça indispensable en l’engranatge del teu negoci o marca

Entorn digital Empresa

Per Be Marketing

Vivim en una època plena de canvis. L’ús de les noves tecnologies ha crescut tant sobre els mitjans tradicionals que la seva ombra està fent que ja gairebé no brillin. Accions de posicionament o de gestió del mitans socials, com les que veureu en aquests article, ens ajudaran a millorar la nostra reputació online i en definitiva a millorar la rendibilitat al nostre negoci.

Moltes són les empreses que han decidit renovar-se i submergir-se en el món digital, sabent la quantitat de possibilitats que ofereix, a la recerca de clients potencials. D’altres, en canvi, no han volgut arriscar i han continuat amb els mètodes tradicionals que li han anat funcionant fins ara. Però, ¿és un error? L’entorn digital hi és i no podem ignorar-lo en el nostre negoci.

La finalitat de tota empresa és vendre i, per això, es necessiten consumidors. L’auge d’internet, les xarxes socials o la venda en línia està fent que molts negocis vegin com els seus clients van desapareixent a poc a poc o el nombre no vagi augmentant. Però no ens equivoquem.


La finalitat de tota empresa és vendre i, per això, es necessiten consumidors.


 

L’objectiu d’estar presents a internet no és vendre. Aquest és el resultat. Una adequada estratègia en Social Media ha d’estar enfocada a ampliar i posicionar-se al mercat, a escoltar i dialogar amb els clients, a donar notorietat a la marca o a gestionar la reputació online.

Les xarxes socials també són una part important en l’estratègia digital, però perquè funcionin cal tenir-les integrades en el negoci de forma coherent, amb una tàctica prèviament creada per professionals.

Però desglossem aquests objectius per a entendre-ho millor:

1. Posicionament 

Una estratègia de visibilitat és primordial si volem aparèixer als primers llocs quan els usuaris cerquin a través d’internet, el que ens donarà un ampli avantatge sobre la nostra competència. Per tant, per exemple, si tenim un petit negoci, treballar el SEO local, es convertirà en una tasca primordial.

Posicionament Local
2. Escoltar i dialogar amb els clients

Al interactuar amb actuals i potencials clients aconseguim fer-los partícips de la nostra marca, de manera que es sentiran còmodes i part d’ella. A més, sabrem de manera immediata els problemes o crisis que puguin sorgir i podrem resoldre’ls al moment mostrant l’eficiència i eficàcia de la nostra empresa.

D’aquesta manera construïm una fidel comunitat gràcies a una marca preocupada pels seus consumidors i per millorar els seus productes segons les preferències dels seus clients.

3. Donar notorietat a la marca

Treballar la comunicació en xarxes és indispensable per aportar valor i reconeixement a la nostra marca. Gràcies a les xarxes socials es pot donar a conèixer tant l’empresa com els productes o serveis que s’ofereixen. Per tant, portar-la a terme de la forma correcta pot aportar molts beneficis al negoci.

 

Xarxes Socials

4. Reputació online

La reputació online no és més que la imatge de la nostra empresa a internet. Aquesta està basada en els comentaris i opinions que els usuaris realitzen a través de les xarxes socials, blogs o fòrums, pel que no està sota el control de l’empresa. Aquests comentaris es converteixen en recomanacions dels usuaris per a altres usuaris de manera que les opinions tant positives com negatives tenen un gran pes per a la nostra empresa. Per això, es necessita un protocol d’actuació en cas de resultar atacats. Un pla de crisi. Així podrem reaccionar ràpidament i solucionar el problema amb urgència.

Crear un màrqueting de continguts pot minimitzar les conseqüències d’aquests comentaris negatius en crear contingut original i de qualitat per als usuaris.

Les persones atrauen persones, de manera que un client satisfet és la millor publicitat que una empresa pot tenir. Per què posar-se barreres? Utilitzar el Social Media com a canal de comunicació t’assegura beneficis per al teu negoci.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.