‘L’Orfeó Reusenc és de la ciutat, tothom que vulgui ha de poder fer cultura’

Albert Bermúdez President de l’Orfeó Reusenc
Albert Bermúdez President de l’Orfeó Reusenc

Orfeó Reusenc

Parlem amb Albert Bermúdez, president de l’Orfeó Reusenc, sobre l’estat de l’entitat, els efectes de la pandèmia i la nova temporada que comença aquest mes de setembre.

En quin estat es troba l’Orfeó Reusenc?

Estem en un estat de semi post pandèmia. La pandèmia ens ha anat molt bé per fer una mica de reflexió. Teníem molts projectes i volíem fer moltes coses que la pandèmia ens va obligar a aturar. Però ens ha anat bé per poder parar i analizar on som i que podem fer. D’alguna manera l’aturada ens ha fet veure cap a on volem anar.

En què ha consistit aquesta reflexió?

Entres en una dinàmica de repetició temporada rere temporada i quan t’atures i ho mires amb perspectiva pots veure que hi ha coses que es poden millorar: que s’han de perfilar i canviar. Ens trobem en aquest punt.

Com es traslladarà aquesta reflexió a l’activitat de l’entitat?

Es traslladarà en una renovació tècnica perquè arrel de diferents problemes d’edificis adjacents ens han obligat a millorar les instal·lacions. A nivell d’activitat seguirem fent producció pròpia però ara també donarem importància a acollir altres tipus d’acitivitats: cursos d’òpera, de cinema… Intentarem ser un hotel d’entitats. Tenim un espai molt gran que es pot aprofitar per a diferents usos culturals i n’hem de treure profit. L’Orfeó és de la ciutat i la idea és que tothom que vulgui fer cultura el pugui fer servir.

Quin és el perfil dels participants en les diferents activitats?

Sempre hi ha un perfil específic en certes activitats com el Ball de Bastons o el Cor Jove que tenen un perfil més jove, però en d’altres com el teatre abarca moltes edats i perfils diferents, permet que moltes persones amb inquietuds puguin pujar dalt d’un escenari. El perfil és divers ja que en les activitats ens adaptem al que demana la societat. La renovació del perfil de l’usuari és molt canviant.

Què demana la societat?

Ara mateix, després d’una pandèmia, demana que una entitat cultural sigui un lloc on poder trobar gent. La pandèmia ens ha obligat a estar sols i una entitat ha de ser un espai de retrobament i d’unió. Les entitats culturals jugarem un paper clau en aquest renaixement de l’activitat social.

L’activitat torna aquest setembre…

Tornem a fer ‘Misericòrdia, de Reus al cel’, un dels nostres espectacles més estimats que fem des de 2017, menys l’any passat per la pandèmia. Aquest setembre volem tornar a engegar, sempre amb les mesures sanitàries pertinents. Volem ser optimistes i positius.

Què ens pots avançar de la programació?

Un fet molt important és que hem acollit a casa nostra el Bravium i per tant aquest fet donarà una entrada d’aire fresc al nostre teatre. La unió és molt positiva i a nivell de programació serà una programació teatral important. Gairebé cada setmana tindrem teatre a l’Orfeó i això feia molts anys que no es vivia a la nostra entitat.

Què diries a la gent que encara no coneix l’Orfeó Reusenc?

Jo fa uns anys era una d’aquestes persones i ara en sóc el president. Les persones que han vingut per primer cop se n’han enamorat. Tot i ser una entitat antiga té una gran projecció de futur ja que sempre mirem endavant. Animo a la gent a que no passi de llarg del carrer Sant Llorenç sino que intenti conèixer qui som i ben segur que també se n’enamoraran.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.