Què és un xatbot i per què resulta útil?

Màrqueting digital

Els xatbots, també anomenats bots conversacionals o chatbots en castellà, són programes capaços de mantenir converses amb persones de forma automàtica, a través de la intel·ligència artificial. Cada vegada més, les empreses utilitzen aquest mètode per agilitzar processos o interaccions amb els usuaris que volen contactar amb la marca a través de diferents plataformes.

La finalitat del xatbot màrqueting és millorar i personalitzar l’atenció al client, responent als seus dubtes o sol·licituds més freqüents. Aquesta aplicació funciona a través d’un servei de missatgeria inclòs a diferents plataformes que pot tenir l’empresa, com poden ser els xats d’atenció al client d’una pàgina web, les xarxes socials, les plataformes de missatgeria o l’email màrqueting.

Segons l’estratègia de l’empresa, els xatbots es configuraran amb diferents objectius, principalment dividits en tres grups:

– Augmentar les vendes: el bot guiarà la conversa amb la persona de manera que els faciliti la selecció, cerca i compra dels productes o serveis de l’empresa.

– Actualitzar contingut: a través de missatges personalitzat al correu o en format d’alertes, el bot enviarà actualitzacions periòdiques a l’usuari, en relació amb els productes o serveis tractats en anteriors converses entre el bot i el client.

– Millorar l’atenció al client: per agilitzar les gestions i dubtes dels clients, els bots seran els encarregats de resoldre de forma ràpida i automàtica, les sol·licituds dels clients.

Un gran avantatge dels xatbots és que no és necessari ser una gran empresa per utilizar-los, sinó que qualsevol que gestioni un petit comerç té la possibilitat de crear el seu xatbot i adaptar-lo segons els objectius del seu negoci.

L’empresa també té la possibilitat d’optimitzar l’experiència de l’usuari, a través del model human in the loop. Aquesta versió del programa, implica la participació d’un agent humà especialitzat, en cas que el bot tingui dificultats en resoldre un dubte o una incidència a la plataforma. Un cop resolta aquesta situació, el bot serà capaç de recordar aquest procés i si tornés a passar amb un futur client, el bot podria recuperar la solució de l’agent, afegir-la a les possibles respostes de la conversa i aplicar-la al cas actual.

Bemarketing

Et farem arribar a tothom

www.bemarketingco.es

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.