El Hackathon del projecte europeu RESETTING ha reunit a una setantena de participants a Reus en una marató intensiva i col·laborativa amb l’objectiu de generar solucions tecnològiques innovadores que millorin l’experiència turística global centrant-se en tecnologies com la realitat augmentada i virtual, les aplicacions mòbils o els sistemes de gestió de destinacions intel·ligents, entre d’altres. Entre els i les participants, provinents d’Espanya, Itàlia, Grècia, Albània i Portugal hi havia professionals de diferents àmbits del sector tecnològic i turístic.
El focus de l’esdeveniment s’ha posat en la transició cap a models més resilients, circulars i sostenibles de les empreses turístiques europees, tema triat a partir de la recerca realitzada entre les seixanta petites i mitjanes empreses que formen part del projecte. Agrupats en equips, els participants al Hackathon han treballat diferents solucions. La proposta guanyadora de la jornada ha estat una aplicació mòbil per mesurar el nivell de contaminació acústica en espais museístics. L’equip guanyador s’ha endut un val per una sessió de mentoria on explorar possibilitats del projecte i finançament.
L’equip del Clúster TIC Catalunya Sud ha estat l’encarregat de dinamitzar l’esdeveniment, que ha comptat amb les intervencions de l’investigador de l’ISCTE de Lisboa Fernando Brito i d’Andreu Tobella, Digital Manager de Port Aventura.
Sergi Novo, Clúster Mànager del TIC Sud, ha destacat l’èxit de la jornada “situant la Catalunya Sud com a punt de trobada del projecte europeu i afavorint la innovació, l’intercanvi d’idees i el treball de proveïdors experts de serveis tecnològics amb diferents sectors com a motor de canvi”.
El projecte europeu RESETTING entra a la seva fase final després de 30 mesos de treball intens al voltant de la digitalització i aplicació de tecnologies innovadores en el model turístic.
Resetting, coordinat pel Centre Tecnològic Eurecat, finançat per l’Agència EISMEA de la Unió Europea, compta amb el Clúster TIC Catalunya Sud i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona com a socis a la demarcació; així com la col·laboració de la Diputació de Tarragona. A nivell europeu hi ha un total de vuit partners diferents ubicats en cinc països. A través de RESETTING s’han distribuït fins a 540.000€ entre 60 pimes europees, 14 d’elles a la demarcació de Tarragona. El procés de formació i implementació d’eines en aquestes empreses ha comptat amb la implicació de diferents empreses especialitzades associades al Clúster TIC Catalunya Sud.