CF Reus Femení recolça la Campanya #Orgullosa

FCF orgullosas 2017

CF Reus Femení recolça la Campanya #Orgullosa de la Federació Catalana de Futbol que pretén potenciar i promoure el futbol i futbol sala femení a Catalunya.

El Palau de Congressos de Catalunya ha acollit l’espectacular presentació del nou projecte #Orgullosa amb tots els equips femenins de Catalunya i de les Seleccions Catalanes, que pretén potenciar i promoure el futbol i futbol sala femení a Catalunya.

gala orgullosasEls quatre eixos bàsics d’aquest nou projecte són: formació; ajudes econòmiques; accessibilitat en l’organització de diferents activitats que ajudin a les noies a iniciar-se en el món del futbol; i visibilitat, amb la creació d’un departament exclusiu a l’FCF que vetllarà pel bon funcionament del futbol femení.

Durant la presentació s’han mostrat dades globals sobre l’estat actual del futbol femení a Catalunya, a Espanya i a Europa. Fruit de la feina de la Federació Catalana de Futbol en l’última temporada, en la qual s’ha invertit prop de 3,5 milions d’euros en el futbol femení, Catalunya està en el mateix nivell de participació que el centre d’Europa, però lluny encara dels països nòrdics, on el futbol femení està més desenvolupat. Pel que fa al territori català, Barcelona i Baix Llobregat acullen el 75% dels clubs, fet que dificulta la incorporació de jugadores a altres equips de Catalunya.

La responsable del programa de desenvolupament del futbol femení a la UEFA, Emma Sykes, ha valorat  “molt positivament aquest increïble projecte de promoció del futbol femení, una acció que respon a la realitat social”. Com ha exposat Sykes, “les noies que juguen a futbol actualment s’han quintuplicat en els darrers 20 anys a diferents països”. A més, ha reiterat que encara queda molt per fer i que, sobretot, “cal canviar la percepció que té la gent de les noies que juguen a futbol”.

El president de l’FCF, Andreu Subies, ha explicat que “el projecte #Orgullosa ha de ser el punt de sortida d’un gran futur del futbol i futbol sala femení català. Necessitàvem tenir una estructura sòlida i estable per poder fer aquest pas endavant”. En aquest sentit, Subies ha assenyalat que “ara és el millor moment per apostar pel futbol femení. Hem invertit esforços per créixer i fomentar aquest esport arreu del territori. És una obligació que tenim amb la societat”.

I una de les sorpreses de la nit ha estat el missatge de suport que ha enviat la millor jugadora del món, l’actual pilota d’or, Carli Lloyd, qui ha animat a totes les jugadores a lluitar pels seus somnis i no defallir en les ganes que tinguin de jugar a futbol o futbol sala.

El moment més emotiu ha estat l’emissió de l’espot creat exclusivament per aquest projecte i protagonitzat per les jugadores de les Seleccions Catalanes sub 16 i sub 18 femenines i la sub 17 de futbol sala.

La voluntat de l’FCF és continuar treballant durant els propers tres anys per popularitzar i normalitzar el futbol i futbol sala femení a Catalunya amb els quatre eixos que s’han presentat en aquest acte, i així duplicar el nombre de llicències. A la presentació també han participat la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; la Consellera de Presidència, Neus Munté; el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras; el vicepresident del FC Barcelona Jordi Mestre; i el vicepresident del RCD Espanyol Carlos García Pont; així com totes les jugadores de les Seleccions Catalanes de futbol i futbol sala, i els representants dels equips femenins de Catalunya.

orgullosasL’acte ha conclòs amb un espectacular mural taronja a les graderies, mentre a la pista totes les jugadores de les Seleccions Catalanes han mostrat la paraula #Orgullosa amb lletres ben grans.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.