Sant Cristòfor, patró dels automòbils, per Àlex Cervelló Salvadó

Sant Cristòfor, patró dels automòbils, per Àlex Cervelló Salvadó
Foto: Autor desconegut / Fototeca Municipal, Reus

Memòria fotogràfica

El 21 de juliol de 1920 es va celebrar la benedicció dels automòbils a l’església de la Sang. A la fotografia hi podem veure el moment en què el sacerdot i els escolans realitzen la benedicció d’alguns vehicles i el nombre elevat de veïns que s’ho miren amb curiositat.

Aquesta fotografia ens permet analitzar diversos detalls d’aquell Reus de fa tot just cent anys. D’una banda, el paper de l’Església als anys vint, quan encara gaudia d’un protagonisme molt destacat, sobretot a les celebracions i al món educatiu. D’altra banda, també ens serveix per veure la curiositat que despertaven entre les classes populars els cotxes, ja que eren un bé de luxe que només estava a l’abast de les famílies més poderoses.

Finalment, la imatge també ens permet observar els canvis urbanístics de la plaça de la Puríssima Sang, reformada recentment i adaptada als nous usos. La crisi sanitària que hem viscut, i l’entrada a la fase de «nova normalitat» o de «represa», també fa que ens preguntem com viurem tots plegats el dia a dia i les celebracions que estan per venir.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.