TAQUES SOLARS: quan i com eliminar-les, Policlínic Simonet Reus

L’estiu és l’època de l’any en que estem més exposats al sol. Els raigssolars, en petites dosis, són beneficiosos per al nostre cos i per a la salut. Les radiacions però, poden ser perjudicials i, per exemple, afavorir a l’aparició de taques solars a la pell.

TIPUS DE TAQUES:

El Dr. Luis Martínez ens explica que cal diferenciar entre dos tipus de taques a la pell que, a simple vista, poden presentar confusió:

· Taques solars o lentígens: són de forma circular i apareixen en les zones del cos que han estat més exposades al sol. Aques- tes taques surten del sol que ens ha donat a la zona 30 anys enrere i no en el mateix any. És a dir, l’epidermis té memòria i emmagatzema l’exposició crònica al sol. Aquest tipus de taques poden aparèixer durant tot l’any.

· Taques hormonals melasma: presenten el mateix to de color que els lentígens, tenen una forma irregular i acostumen a aparèixer en persones joves i/o després dels embarassos. Aquestes s’accentuen a l’estiu amb l’exposició al sol tot i que no sigui aquesta la causa que les origina.

A QUI APAREIXEN?

L’aparició d’aquestes taques és més freqüent en persones de pell clara i, poden sortir durant tot l’any. Les zones d’aparició dependran del sexe. En el cas de les dones és més habitual que les taques apareguin a la cara i a l’es- cot. En el cas dels homes, tenen més incidència a l’esquena.

No totes les taques tenen el mateix tractament. És important rebre una valoració mèdica que ens aconselli el tractament més adequat en cada cas.

El Dr. Luis Martínez ens recomana el tractament amb fototeràpia IPL, aquest és el sistema més adequat per a l’eliminació de les taques solars. la llum IPL absorbeix la part fosca de la taca i la destrueix. El nombre de sessions oscil·larà entre 2 i 6 tot i que depèn del color de la taca, el temps que la tenim i la seva profunditat, entre altres factors. El moment més oportú per realitzar el tractament és entre la tardor i la primavera.

A banda d’eliminar les taques el làser també té altres pro- pietats beneficioses per a la salut. Una d’elles és que deté l’envelliment de la pell i afavoreix a la creació de col·lagen.

Dr. Luís Martínez

Col. 2.846 COMT Plataforma mèdica làser.

Policlínic Simonet Reus

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.