Una nova estratègia gràcies al social listening

Màrqueting digital 

El social listening, conegut en català com a escolta social, consisteix a monitorar i rastrejar tot allò que es diu de la teva empresa al món digital. ¿Què pensen els usuaris de la teva marca? Amb aquesta eina podràs recopilar, extreure i analitzar tot el que es comenta sobre la teva empresa a les xarxes socials i a altres canals en línia.

L’objectiu principal del social listening és conèixer l’opinió dels usuaris i clients en referència a la teva marca, o bé identificar com se senten respecte a la teva competència. A més, també podràs identificar tendències i oportunitats que puguin millorar la reputació de la teva empresa. D’aquesta forma podràs aprofitar al màxim les teves xarxes socials per millorar l’experiència del client i augmentar l’engagement final. 

Aquesta eina digital és especialment important en el context actual on cada cop són més les empreses que es preocupen per conèixer el que es diu sobre elles a internet. I amb raó! Moltes vegades, abans de comprar un producte en línia o reservar un servei sense haver-lo provat prèviament, els usuaris consulten les ressenyes de Google, de la pàgina web, etc. La gent vol saber opinions reals abans d’invertir en un nou producte! A més, el social listening també t’ajudarà a conèixer millor la teva audiència (què busquen i què necessiten) perquè puguis ajustar la teva estratègia de màrqueting per obtenir millors resultats. 

Existeixen diverses eines que permeten dur a terme el social listening de forma efectiva. Aquestes eines inclouen sistemes per monitorar totes les mencions de la teva empresa en línia i així, analitzar-ne la informació. 

Una de les eines més utilitzades per aquesta pràctica és Google Alerts. Aquest servei et permet rebre notificacions en el mateix moment que es menciona la teva marca en diferents mitjans online. Altres exemples d’eines molt reconegudes serien Hootsuite, Social Sprout o Bradwatch. Segons les teves prioritats podràs escollir aquella que s’adapti millor a tu i els teus objectius.

En conclusió, el social listening s’ha convertit en una eina imprescindible pel màrqueting de qualsevol empresa. Et permet recollir informació valuosa, anticipar-te a les necessitats dels clients, prendre decisions amb fonaments i millorar la teva posició competitiva.

Bemarketing 

Et farem arribar a tothom 

www.bemarketing.cat 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.