Valero Camps, ‘Els fundadors van tenir visió de futur’

Aquest 2017 la Fundació Privada Reddis celebra el seu 25è aniversari. Parlem amb el seu president, Valero Camps, sobre aquests vint-i-cinc anys, el seu estat actual i el seu futur.

Què suposa per a la Fundació aquest aniversari?

Són 25 anys desenvolupant els seus objectius fundacionals que són ajudar a
les diverses iniciatives de la comarca, bàsicament a Reus, en tres àmbits d’actuació:
cultura, ensenyament i l’àmbit social. Que durant aquests anys s’hagi pogut realitzar aquesta tasca ininterrompudament és una satisfacció.

A més d’una satisfacció, ha estat realment difícil…

La gent que va crear la Fundació va tenir visió de futur. Se la va dotar d’un capital
important que ha permès fer aquesta tasca. També s’ha de destacar que durant aquests anys s’ha preservat aquest patrimoni mitjançant unes inversions conservadores, lògicament, que han tingut una rendibilitat prou important.

Quins són els projectes més destacats durant aquest periode?

La Fundació ha col·laborat en diferents projectes: alguns de gran envergadura, milionaris, com la creació de l’IRCIS, que continua en funcionament amb un altre nom a la URV, o, també amb la facultat de medicina, el projecte MEDAL d’educació alimentària saludable que va durar cinc anys arribant a moltíssims alumnes, no només de Reus sino també d’altres
localitats com Amposta o el Vendrell. Moltíssims d’altres projectes, menors en quantia econòmica, però rellevants en l’àmbit social: projectes primaris i de necessitat bàsica.

Quins són els criteris que decideixen amb quins projectes es col·labora?            

Som un patronat constituït per 17 persones de procedència molt diversa i funcionem
amb tres comissions: una per cada àmbit d’actuació. La comissió és un primer flitre per seleccionar els projectes del seu àmbit corresponent. El criteri bàsic és l’ajuda a entitats, no a persones concretes, també apostem per projectes que puguin tenir una repercussió en un gran nombre de persones per sobre dels d’àmbit reduït. Els debats dels sobre els que finalment s’aproven són molt rics en opinions, molt contrastades, i finalment el patronat aprova les subvencions.

Com se celebraran aquests 25 anys?

Vam fer una celebració important pel 20è aniversari ja que, en aquell moment, creiem que la Fundació s’havia de tornar a posar al mapa. S’havia de fer difusió de la seva tasca i crec que en els darrers anys ho hem aconseguit amb escreix. Per tant ara no es tracta de fer promoció sino celebració: una celebració modesta.

En que consistirà?

Organitzarem tres conferències, una per cada àmbit d’actuació, a càrrec de l’Escola Europea d’Humanitats. A l’octubre una exposició al Museu de Reus del nostre Fons Josep Maria Sugranyes (en nom d’un antic patró mort fa uns anys).
Es tracta d’un fons cultural d’artistes locals. Posteriorment, a principis d’octubre al Teatre Bartrina, un concert coral que serà molt participatiu: hi intervidran professionals, representants de les escoles de la ciutat i participants de diverses entitats socials. La celebració es clourà a finals d’any amb un acte acadèmic a la Fundació en el que actualment estem treballant.

En quin estat es troba la Fundació?

Ha renovat els seus membres, segons marquen els estatuts, i aquest fet ha suposat una renovació generacional i alhora també es busca la paritat, ja que, tradicionalment, havia estat molt masculina. Mantenint sempre la seva voluntat fundacional.

Com es presenta el futur?

Tenim per davant uns altres 25 anys que han de tenir vocació de continuitat i d’afinació
amb els criteris que abans comentàvem: han de ser més concrets i definits

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.