Voluntariat al bosc de Poblet

Isabel Carreras Roig

Endinsar-nos al bosc és un autèntic plaer per moltes de les persones que vivim i treballem a ciutat i que sovint passem la major part del dia entre quatre parets.

Anar al bosc és fer salut. Està comprovat científicament que estar dues hores al bosc millora l’estat d’ànim, rebaixa l’estrès, reforça el sistema immunitari, millora el descans i l’activitat intestinal… entre molts altres beneficis.

Els boscos renoven l’aire que respirem, cobreixen i protegeixen la terra, afavorint la pluja i retenint-ne l’aigua que nodreix les fonts. El bosc ens ajuda i al mateix temps necessita de la nostra ajuda. Els boscos són ecosistemes complexos i esdevenen fràgils amb la pèrdua de biodiversitat causada per l’excés d’activitat humana. La uniformització de les espècies arbòries, la desaparició dels grans mamífers i els seus depredadors, l’amenaça del canvi climàtic… L’excés d’intervenció humana els ha fet dependents de la nostra ajuda. Comprendre el bosc, les seves dinàmiques, el perquè i el com de la seva gestió ens ajuda a estimar-lo i a protegir-lo que és també estimar-nos i protegir-nos.

El bosc de Poblet és un dels més ben conservats del nostre entorn proper, és un bosc públic i està protegit per llei. El Paratge Natural de Poblet, amb la col·laboració del GEPEC ha engegat un programa de voluntariat i ens ofereix l’oportunitat d’aprendre i treballar en la millora del bosc en el nostre temps de lleure. Se’t facilitarà alimentació i allotjament. Podràs conèixer indrets com les Cent font, el camí de l’Argentada, La Pena… i ajudar a recuperar camins, minimitzar el risc d’erosió, endreçar fonts, refer marges de pedra seca…

Agafar una eina, caminar pel bosc, arribar al punt on se’ns necessita i actuar, de manera dirigida i en grup és una activitat divertida i agradable que ens reporta molts beneficis.

Si tens més de 18 anys i et ve de gust participar, informa’t a www.gepec. cat, escriu-nos a secretaria@gepec.cat o truca’ns al 977331142.

T’esperem, el bosc t’espera.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.