Origen i tractament de la hiperpigmentació

Origen i tractament de la hiperpigmentació

Atemporal Esthetic Lab.

Tardor i hivern són les estacions més adients per portar a terme tractaments de despigmentació, és a dir, per clarificar la pell i eliminar, o difuminar, les taques existents.

Definim hiperpigmentació com l’enfosquiment de la pell degut a una producció irregular de melanina. L’origen d’aquestes taques és divers: taques de naixement (d’origen genètic), senils o cronològiques (degudes al pas del temps i envelliment natural de la pell), foto induïdes (per efecte de la radiació solar i molt relacionades amb les senils), post-inflamatòries (que apareixen després d’una lesió, com un procés acneic, una cremada o una intervenció estètica) o hormonals (també denominades melasma, com per exemple, les que apareixen durant l’embaràs).

Tot i que no existeix una “cura” com a tal, si que contem amb una àmplia gama de tractaments altament efectius per tractar la hiperpigmentació. Conèixer el seu origen determina el tipus de tractament i el resultat final. No hi ha per tant un tractament estàndard, però sempre cal treballar a dos nivells; en fondària, reeducant el melanòcit per evitar l’aparició de noves taques, i en superfície, per eliminar les existents.

El nombre mínim de sessions en cabina és de sis i, a més a més, mentre duri el tractament, és indispensable continuar a casa amb un protocol cosmètic específic clarificant i despigmentant.

Finalment, cal considerar que la prevenció és el millor aliat per combatre aquest inestetisme, per tant, cal utilitzar protecció solar sempre: abans, durant i després del tractament.

Atemporal Esthetic Lab
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.