‘Volem posar el focus en la potència escènica que tenim i el Centre Catòlic serà una peça molt important’

Daniel Recasens

Parlem amb Daniel Recasens, regidor de cultura sobre l’estat de la rehabilitació del Centre Catòlic i la seva futura gestió i funcionament.

En quin estat es troba la rehabilitació del Centre Catòlic?

La situació amb el titular de l’immoble és la que és: l’Ajuntament es fa càrrec de la rehabilitació i a canvi en fem ús, aquestes són les bases del conveni que hem signat amb l’Arquebisbat. Aquest conveni necessita l’aprovació de la Santa Seu i aquest fet ha provocat un retard en l’inici, ja que fins que no hem tingut el títol del dret d’ús no hem pogut fer res. Un cop assolit, ja hem fet el procés concursal adequat. En aquest moment ens trobem aquí, definitivament avançant. El procediment és el que és i és important que es compleixi d’una manera molt clara. Els seus tempos són difícils de determinar

Quina serà la seva funció?

Hem de distingir el que és purament el teatre, espai que utilitza el Bravium, del que és tot l’edifici, amb dues plantes: una de les quals està reservada pel titular de la propietat. Volem que sigui un espai dedicat a l’escena. Durant molt temps ens hem tancat a l’exhibició, però no tant en altres facetes com la producció, la distribució o l’acompanyament de les companyies i el seu treball creatiu, encara hi som, però no hi som prou. Aquest espai ens ha de situar molt més en aquest procés. Tenim dos teatres magnífics però la seva magnitud d’exhibició no
deixa espai per a gaire més. Aquest nou espai reforçarà aquesta línia. Volem tornar el focus de manera clara en la potència escènica que tenim i el Centre Catòlic serà una peça molt important.

Què s’hi farà?

Una posada al dia en l’adequació a nivell de requisits tècnics: una sortida a l’exterior, ascensor, serveis. Les dues plantes són molt diàfanes: amb una llum natural molt potent, amb espais ben comunicats entre ells i els volem convertir en espais de treball dedicats a l’escena. Un d’ells ha de ser molt tècnic; que permeti realitzar treballs d’il·luminació, composició de l’espai… que permeti posar a punt un espectacle abans de la seva arrencada a l’escenari. També un espai que serveixi de punt de trobada entre companyies així com residenciar el seu procés creatiu. Ens hem d’imaginar aquests espais d’una manera molt oberta i polivalent però que responguin a aquestes necessitats. L’espai és idoni.

Quina serà la seva gestió?

Estem treballant en veure quina és la millor gestió coordinada dels teatres de la ciutat i per tant aquest nou espai és una peça que haurem de sumar a aquest dibuix que estem decidint. El compromís amb el Bravium és que pugui continuar amb aquesta tasca tan important que fa, això vol dir que ells faran una ocupació molt clara de l’espai escènic però el Centre Catòlic és molt més que això; per tant la seva gestió es vincularà amb la gestió general dels teatres de la ciutat.

Quin pes hi tindrà el propietari de l’immoble?

Respecte al que hi passa allà cap. Evidentment, com tot conveni, té una comissió de seguiment, però hi ha una cessió de l’ús de l’espai per cinquanta anys. Alhora el titular hi tindrà un espai que farà servir com cregui convenient, però no hi ha un poder de decisió al voltant de l’equipament ni de la programació.

Obertura per…

Crec que és un equipament d’aquest mandat. A partir d’aquí no puc assegurar fins a quin grau de funcionament. A nivell concret i particular hi ha moltíssimes derivades a tenir en compte; qualsevol aproximació certa és molt difícil de fixar. Com a ciutat com més aviat millor.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.