Puigcerver, per Ester Borràs Giol

Puigcerver

Camins i senders solquen Puigcerver i la Serra del Molló, enllaçant pobles i masos, alguns d’abandonats, com el de la Garranxa i el del Licor. Camins amb punts tan emblemàtics com la Creu del Formatge, punt de descans abans d’encarar la pujada des d’Alforja. Talaies excepcionals com la Miranda, des d’on es domina la plana del Camp de Tarragona i el mar Mediterrani, o el Molló, que encarat cap al Priorat, és el punt més alt de la zona (915 m). Per caminar-hi podem triar seguir camins ben marcats i senyalitzats com el GR 7, el PR que puja d’Alforja fins a l’ermita de Puigcerver, o el camí que ve de Riudecols i les Irles, també per arribar a l’ermita. Si ens agrada un ambient més salvatge, podem resseguir la carena del Molló. En tots els casos ens veurem immersos en un dels alzinars més ben conservats de Catalunya.

Però actualment, Puigcerver es veu amenaçat per un projecte de parc eòlic. De fet, les obres i moviments de terra ja han començat i la primera zona afectada està sent, precisament, el trajecte del sender de gran recorregut GR 7. L’impacte ambiental no afectarà només aquest alzinar excepcional, sinó que els molins també distorsionaran l’hàbitat de les parelles d’àliga cuabarrada que viuen en aquesta zona.

L’ermita de Puigcerver i el seu entorn és un dels paisatges més emblemàtics entre el Baix Camp i el Priorat, un espai d’alt valor natural, però també sentimental per als habitants dels municipis de Riudecols, Alforja i Porrera, que el defensen com a espai de repòs, natura i espiritualitat.

GEPEC
Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat
Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.